button-reserverenLeuke uitgaanstips horecagelegenheden Zutphen

Een selectie van de leukste uitgaanstips in Zutphen waar u gezellig na de wandeling samen wat kunt gaan drinken en/of eten.

Lange Hofstraat

De lange Hofstraat in het centrum van Zutphen is feitelijk de oudste winkelstraat van Zutphen met schitterende panden. Het was een houten straat die nog steeds onder de huidige weg ligt. De straat is in de loop van de eeuwen geleidelijk verhoogd omdat de Ijssel nogal eens bij hoog water en storm een overlast aan water veroorzaakte.

Al in de middeleeuwen werd in de Lange Hofstraat handel gedreven. Voor de koopmanshuizen stond de koopwaar op straat in manden en kisten zelfs levende have
werd hier verhandeld. Totdat er nadere regels kwamen omtrent hygiene en de behandeling van vlees. Daarom werd in het midden van de 15e eeuw het vleeschhuis gebouwd, de huidige burgerzaal.
Een straat met bijzondere winkels.

Enkele voorbeelden: 

Zutphen De Lange Hofstraat Noten en zo 220x220

 

Notenenzo

Zutphen De Lange Hofstraat Mevrouw Bagijn 220x220

Mevrouw Bagijn

Broederenklooster

Broederenklooster

Culinaire devotie in historisch Zutphen in een eigenzinnig hotel en eigenzinnige keuken. Een bijzonder boutiquehotel in een voormalig klooster waarin de geschiedenis een belangrijke rol speelt. De historie was leidend in het bouwproces van dit prachtige hotel.

Overnacht in één van de 15 prachtige hotelkamers of geniet van een heerlijke diner in het kloosterrestaurant

 

Het-Volkshuis-Zutphen

Het Volkshuis

Vooraf of tijdens de stadswandeling door Zutphen kunt u Zutphense Mosterdsoep proeven
in Het Volkshuis; een in 1898 door de Nederlandsche Vereeniging tot Afschaffing
van Alcoholhoudende Dranken opgericht lokaliteit.

Grand-cafe-Chapoo-Zutphen

Grand cafe Chapoo

Grand cafe Chapoo aan de Turfstraat is gevestigd op een plek waar in de 13de eeuw al een houten huis stond dat van wilgentenen en leem was opgetrokken en met riet was bedekt. In de grote stadsbrand van 13 mei 1284 is het afgebrand en daarna van steen weer herbouwd. In de 17 de eeuw heeft er een apotheek gezeten genaamd "de Gouden Vijzel". Die naam treft u nog steeds op de gevel aan. Gasten van mij krijgen er 10% korting op koffie/thee met gebak op vertoon van de boekingsbevestiging.

Wijnhuistoren Zutphen 350x350px

Wijnhuistoren

In de Wijnhuistoren, waarin een carillon van 48 klokken op donderdag wordt bespeeld door een beiaardier, bevind zich een uitstekend restaurant. Een fraaie plek voor een diner na de stadswandeling.

Vaticano-Zutphen

Vaticano

Italiaans eten? In het middeleeuwse woonhuis van de schout van Zutphen met fraaie gewelvenkelder
vind u een italiaans specialiteitenrestaurant onder de naam Vaticano.

 

Talamini-ijssalon-Zutphen

IJssalon Talamini

In de voormalige herberg en bezit van de Graaf van Gelre vinden we ijssalon Talamini.
Aan het eind van een dagje Zutphen is een coupe heerlijk ijs natuurlijk een prima afsluiting.

Onze gasten krijgen op vertoon van de boekingsbevestiging gratis slagroom op het ijs.

Kasteel-Engelenburg-Zutphen

Kasteel Engelenburg

Kasteel Engelenburg is een bijzonder hotel met golfbaan en een romantische locatie voor uw (weekend)arrangement. Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse Serre restaurant. Wakker worden en nog even verder dromen in de prachtige kamers van de Orangerie of het Kaapse Huis. 

Bryans-Brasserie-Zutphen

Lunchen bij Bryans Brasserie in Zutphen

In een 14e eeuws pand aan de belangrijkste winkelstraat van Zutphen (Beukerstraat 71) zit Bryan's Brasserie. Voor een heerlijke lunch of een kop soep na de stadswandeling is dit een perfect adres.

Theater-De-Hanzehof-Zuthen

Theater 'De Hanzehof' Zutphen

Bent u langer in Zutphen, kijk dan eens op de website van ons prachtige theater 'De Hanzehof'. Wellicht dat juist vanavond nog kaarten te koop zijn van  de artiest of dat orkest dat u altijd hebt willen zien!

Museumwinkel-Het-Snoepje-Zutphen

Museumwinkel 'Het Snoepje'

In het centrum van onze stad aan het Ravenstraatje zit - in het pand waar twee zutphenaren, de heren Henny en Dercksen " de Nederlanden van 1845" oprichtten - nu een historisch snoepwinkeltje met honderden oude en nieuwe snoepsoorten. U kunt er ulevellen, kauwgomballen en toverballen kopen. Zeker de moeite waard om dat eens te bekijken!

Kijk ook maar eens op hun website www.museumwinkelhetsnoepje.nl

Thonis-Drogenap-Zutphen

Historische speurtocht voor kinderen (en hun ouders):
op zoek naar de schat van Thonis Drogenap.

Onze gidsen begeleiden de kinderen bij  een speurtocht op zoek naar de verborgen schat van Thonis Drogenap. De tocht van ca 1 uur wordt afgesloten met een feestelijk menu van pannenkoeken of patat met kroket of frikandel en limonade. Minimum deelname 8 personen. Minimum leeftijd 8 jaar. Kosten voor kinderen € 11,95 en volwassenen € 14,95

Aanmelden via deze website